FISKEOLIE

Det bedste fiskeolie tilskud på markedet i 2020

Leder du efter den bedste fiskeolie? Candidlab har analyseret indholdet og vurderet kvaliteten af omega-3 indhold i hvert enkelt produkt. Prisen er blevet vurderet i forhold til alternativerne på markedet. Find de bedste fiskeolie tilskud på markedet nu.

Det samlet set bedste fiskeolie tilskud i test

Herunder finder du de 3 bedste fiskeolie (omega-3) tilskud på markedet, samlet set. Disse tilskud indeholder en god dagsdosering af omega-3 til formålet og har tilmed en konkurrencedygtig pris.

1

Bodylab Omega-3

Bodylab Omega-3

Bodylab Omega 3 er det bedste fiskeolie tilskud på markedet. Det er et effektivt tilskud, som dækker 100% af EFSAs anbefalede daglige tilførsel af de vigtige omega 3 fedtsyrer, EPA og DHA. Derudover er Bodylab Omega 3 et af de billigste tilskud på markedet med en daglig pris på 2.2 kroner.

 • Protein kvalitet: 6,5
 • Smag af tilskud: 8,5
 • Produktets pris: 9,2
 • Samlet score: 8,1

2

Myprotein Omega-3

Myprotein Omega-3

Myprotein Omega 3 er det næstbedste omega 3 tilskud i vores test. Produktet dækker EFSAs daglige anbefalinger og vil af den grund være et fornuftigt valg. Prisen er også fornuftig med en daglig pris på 1.19 kroner per servering.

 • Protein kvalitet: 7,9
 • Smag af tilskud: 6,4
 • Produktets pris: 9,7
 • Samlet score: 8,0

3

Fitness Pharma Omega-3

Fitness Pharma Omega-3

Fitness Pharma Omega 3 er endt på en tredjeplads til trods for både godt indhold og en overkommelig pris, men det er marginaler som gør forskellen i denne kategori. Hver dosering af dette tilskud tilfører dig 600.0 mg EPA/DHA hvilket er optimalt. Derudover er den daglige doseringspris 1.58.

 • Protein kvalitet: 6,4
 • Smag af tilskud: 6,8
 • Produktets pris: 9,8
 • Samlet score: 7,7

Fiskeolien med bedst dosering

Der findes internationale certificeringsprogrammer som IFOS, hvor man som producent kan få sit fiskeolie produkttestet og certificeret af IFOS og hermed få papir på renhedsgrad og harskningsgrad. Som det er nu er der dog ikke evidens for at denne standard af produkter er forbundet med bedre biologisk aktivitet af fiskeolieprodukter.

1

Bodylab Omega-3

Bodylab Omega-3

Bodylab Omega 3 er det bedste fiskeolie tilskud på markedet. Det er et effektivt tilskud, som dækker 100% af EFSAs anbefalede daglige tilførsel af de vigtige omega 3 fedtsyrer, EPA og DHA. Derudover er Bodylab Omega 3 et af de billigste tilskud på markedet med en daglig pris på 2.2 kroner.

 • Protein kvalitet: 6,5
 • Smag af tilskud: 8,5
 • Produktets pris: 9,2
 • Samlet score: 8,1

2

Puori Ultra Pure Fish-Oil

Puori Ultra Pure Fish Oil

Puori Ultra Pure Fish Oil koster 5.48 kroner om dagen, og er derfor havnet i den midterste tredjedel af fiskeolieprodukter. Prisen er ikke konkurrencedygtig nok til at bringe dette tilskud blandt de bedste produkter på markedet.

 • Protein kvalitet: 8,3
 • Smag af tilskud: 6,8
 • Produktets pris: 7,9
 • Samlet score: 7,7

Den billigste fiskeolie på markedet

Der er mange gode fiskeolier på markedet, men hvilke giver mest værdi for pengene? Hvilke er de billigste? Hvis du vil har værdi for pengene, så scroll op og se vinderen af testen samlet set. Herunder kan du dog se de billigste produkter på markedet ift. pris pr. gram af de to omega-3 fedtsyrer EPA og DHA.

1

Myprotein Omega-3

Myprotein Omega-3

Myprotein Omega 3 er det næstbedste omega 3 tilskud i vores test. Produktet dækker EFSAs daglige anbefalinger og vil af den grund være et fornuftigt valg. Prisen er også fornuftig med en daglig pris på 1.19 kroner per servering.

 • Protein kvalitet: 7,9
 • Smag af tilskud: 6,4
 • Produktets pris: 9,7
 • Samlet score: 8,0
De testede tilskud

Hos Candidlab har vi samlet set analyseret, testet, blindsmagt og anmeldt over knap 40 forskellige tilskud på markedet. Ovenstående liste er ganske simpelt en sammenkogning med alle de vigtigste.

Liste oversigt

Her kan du se listen af fiskeolie tilskud vi har haft igennem;

1) Myprotein Omega Balance 2) Puori Ultra Pure Fish Oil 3) Myprotein Omega 3 4) Bodylab Omega 3 5) Fitness Pharma Omega 3 6) Nordic Naturals Omega 3 7) Biosym EPA-GLA+ 8) Solaray Ultra Omega 3-6-9 9) Biosym OmniKrill 10) Pikasol Premium Omega 11) Alpha Plus Omega 3 Plus 12) Self Omninutrition Active Marine O3 13) Svenskst Kosttillskott Arctic Omega 3 14) Pikasol Forte Original Omega-3 15) Body Science Omega 3 16) Swedish Supplements Omega 3 17) Olimp Gold Omega 3 18) Optimum Nutrition Fish Oil 19) iQ Medical Eye Q Kapslar 20) Reflex Omega 3 21) Applied Nutrition Tri-Omega 3-6-9 22) BSN Fish Oil 23) Scitec Nutrition Omega 3 24) Ironmaxx Platinum Omega 3 25) Ultimate Nutrition Omega 3 26) Powerlife Omega 3 27) Solgar EFA 1300 mg Omega 3-6-9 Softgels 28) Voonka Omega 3 29) Zade Vital Omega 3 Fish Oil Adults 30) Nutraxin Omega 3 31) Carlson Super Omega 3 32) Ocean 500 33) Möllers Omega 3 Kapsul 34) Biotech Omega 3 35) BIG Omega 3 Fish Oil 36) Trec Nutrition Super Omega 3 37) Nutri Works Strong Omega-3 38) Nutrition Labs Omega Force

Sådan anmelder vi fiskeolie

Omega-3 tilskud scores på pris og forventet kvalitet. Under “Sådan anmelder vi” har vi beskrevet, hvordan vi udregner prisscorer samt grundlaget for kvalitetsscoren. Disse indgår med samme vægt i den samlede score. Vi anmelder primært kvaliteten af omega-3/fiskeolie produkter på indholdet af omega-3 fedtsyrerne EPA (eicosapentaenoic acid, på dansk isosapentaensyre) og DHA (docosahexaenoic acid, på dansk docosahexaensyre).

I vores score vægter vi indholdet af ALA med 20%, mens EPA og DHA vægtes med hver 40%. For hver af disse fedtsyrer øger vi scoren lineært op til et indhold på 1600 mg ALA, 250 mg EPA og 250 mg DHA. For hver af disse indholdsstoffer giver i maksimal score op til halvvejen mod TUL (Tolerable Upper Level of intake) grænsen, hvorefter scoren falder lineært indtil den giver 0 igen ved TUL grænsen (findes ikke for ALA, 1800 mg for EPA og 3200 mg for DHA). Alle disse værdier er per servering, som er defineret af producenten.

Essentielle fedtsyrer

Der findes kun to fedtsyrer eller grupper af fedtsyrer, som er essentielle for mennesker. Det er omega-3 fedtsyren ALA (alpha-linolenic acid, på dansk alfa-linolensyre) og omega-6 fedtsyren LA (Linoleic acid, på dansk linolsyre). ALA og LA skal vi have tilført udefra for at kunne vedligeholde almindelig funktion og sundhed.

Anmeldelse og test af fiskeolie
Omega-3 fedtsyrer

Der findes mindst 6 fysiologisk relevante omega-3 fedtsyrer, som alle findes i naturen i varierende grader. De vigtigste er ALA, EPA og DHA. ALA findes i en række planter, særligt i frø som hørfrø. I kroppen omdannes ALA igennem en kæde af kemiske reaktioner til EPA og DHA. Langt de fleste specifikke fysiologiske effekter forbundet med omega-3 fedtsyrer stammer fra EPA og DHA. Det skyldes sandsynligvis at begge omdannes til en række forskellige signalstoffer, hvor de vigtigste er prostaglandiner og leukotriener. Det er signalstoffer, der virker anti-inflammatorisk, og som er med til at regulere immunsystemet, stofskiftet, nervedannelse, sårheling og meget andet (1, 2).

Som sagt omdannes ALA til EPA og DHA i kroppen, og EPA og DHA kan desuden omdannes til hinanden (men ikke tilbage til ALA). Derudover er omdannelsen af ALA til EPA og DHA ikke altid videre effektiv, og kan være yderligere kompromitteret af metabolisk sygdom (som diabetes), genetiske polymorfismer eller for højt indtag af omega-6 fedtsyrer. Det betyder samlet set, at indtag af EPA og DHA væsentligt lettere kan dække kroppens behov for omega-3 fedtsyrer og de signalstoffer, de giver ophav til, end ALA eller de andre omega-3 fedtsyrer.

Hvorfor ikke omega-6 fedtsyrer?

Omega-6 fedtsyrerne fungerer på samme måde som omega-3’er, forstået sådan at der findes godt og vel en håndfuld fysiologisk relevante omega-6 fedtsyrer, der alle findes i naturen og at de vigtigste dele af omega-6 fedtsyrernes biologiske effekter hidrører fra omdannelsen til prostaglandiner og leukotriener (forskellige fra dem, som omega-3 fedtsyrerne omdannes til).

Der er flere grunde til at omega-6 fedtsyrer ofte omtales som værende uhensigtsmæssige at indtage mere af. For det første er flere af de signalstoffer, som omega-6 omdannes til pro-inflammatoriske. For det andet får vi i forvejen rigtigt meget omega-6 fra kosten, og for det tredje så konkurrerer omega-3 og omega-6 fedtsyrerne om nogle af de samme enzymer. Det betyder at en ubalance i forholdet mellem dem (enzymerne/fedtsyrerne?) kan have en stor indflydelse på hvilke prostaglandiner og leukotriener, der bliver produceret.

Det er derfor man i den videnskabelige litteratur ofte støder på spekulationer i, om balancen mellem mængden af omega-3 og -6 i kosten har en selvstændig betydning udover de absolutte mængder omega-3 og -6, man indtager. Den vestlige kost har typisk en ratio mellem indtaget mængde omega-6 og -3 på mellem 50:1 og 10:1, mens den foreslåede optimale ratio er mellem 4:1 og 1:1 (3).

Hvad med harskningsgrad, miljøtoksiner og tungmetaller?

Tungmetaller binder sig i kroppen til fedtvæv og til visse proteiner, og tungmetallerne har det med at opkoncentreres gennem fødekæden. I havet er de store rovfisk toppen af fødekæden, og havet er derfor et af de steder hvor tungmetaller og andre miljøtoksiner koncentreres mest. Derfor har det anledt bekymringer om, at man som menneske kan få for mange tungmetaller ved at indtage fed fisk eller fiskeolie.

Ligeledes er flerumættede fedtsyrer modtagelige overfor oxidering, normalt kaldet harskning. Oxiderede fedtsyrer kan kroppen ikke bruge som omega-3 fedtsyrer, så harskning medfører derfor et tab af de biologisk relevante fedtsyrer. Derudover medfører harskning også typisk en mere fisket smag og lugt, og der er blevet spekuleret i om de harske fedtsyrer kan have en decideret skadelig effekt. Det er dog ikke noget, der findes særligt meget forskning i og EFSA har lavet en standpunktsartikel, hvor de konkluderer, at der på nuværende tidspunkt ikke er belæg for at tro at harskning skulle gøre fiskeolieprodukter skadelige (19, 20). Trods det reducerer mængden af EPA og DHA, hvilket gør fiskeolien mindre biologisk aktiv, så er der ingen grund til at forbinde harskning med decideret skadelige effekter. Det er i øvrigt værd at bemærke, at man i langt de fleste kliniske forsøg og befolkningsstudier, hvor man har brugt fiskeolie, ikke har screenet fiskeolien for harskning. Derfor må man forvente, at der i mange af forsøgene er brugt fiskeolie med varierende grader af harskning, og at man derfor stadig har set de sundhedseffekter, som litteraturen trods alt rapporterer.

I Danmark har forbrugerorganisationen Tænk for nylig lavet en test for tungmetaller og harskning på tværs af 10 danske produkter. Testen fandt, at og at majoriteten var helt fri for miljøtoksiner og tungmetaller, mens nogle ganske få havde mængder der var langt, langt under de tilladte. Det tyder altså ikke på at kontaminering er et problem for produkter på det danske marked.

Der findes internationale certificeringsprogrammer som IFOS, hvor man som producent kan få sit fiskeolie produkttestet og certificeret af IFOS og hermed få papir på renhedsgrad og harskningsgrad. Som det er nu er der dog ikke evidens for at denne standard af produkter er forbundet med bedre biologisk aktivitet af fiskeolieprodukter.

Hvad gør omega-3 tilskud så?

Har man enten et utilstrækkeligt indtag af omega-3 fedtsyrer, eller et for lavt indtag af omega-3 i forhold til omega-6, så kan supplering med omega-3 fedtsyrer have en række interessante biologiske effekter.

Omega-3 supplering sænker niveauet af triglycerider (fedt) i blodet. Denne effekt ser man både i raske og personer med forhøjede niveauer af triglycerider (4).

Omega-3 tilskud sænker i nogle studier blodtrykket, dog primært hos folk, der har højt blodtryk til at starte med (5, 6).

Man siger generelt at omega-3 supplering virker antiinflammatorisk, og det passer måske også, men det er en lidt vag beskrivelse. Man har vist at supplering af omega-3 tilskud kan mindske smerterne fra tilstande, hvor inflammation spiller en rolle f.eks. ved inflammatoriske gigtsygdomme (7–10).

Hvis man allerede har haft en blodprop, er det meget veldokumenteret at supplering med omega-3 mindsker risikoen for at dø af en ny blodprop ret markant (op til 30%) (11). For den generelle befolkning er evidensen mindre klar. Her viser nogle studier en effekt på dødelighed, mens andre studier ikke gør (12–14).

Under fosterdannelsen er DHA desuden vigtigt for dannelsen af hjernen, og i mange lande har den nationale sundhedsstyrelse specifikke anbefalinger for indtag af DHA under graviditet.

Bedste fiskeolie på markedet
Fiskeolie effekt og dosering

Hvor meget skal man indtage?

I Europa anbefaler EFSA (European Food and Safety Authority) at den generelle voksne befolkninger indtager i alt 250 mg af både EPA og DHA, mens gravide anbefales at indtage 100-200 mg ekstra DHA (15).
I Skandinavien anbefaler man, at 1% af vores energiindtag skal komme fra omega-3 fedtsyrer. Det dækker alle omega-3 fedtsyrerne, og altså ikke kun EPA og DHA (16).

I USA anbefaler Institute of Medicine at voksne mænd skal indtage 1.6 g ALA og mindst 0.16 g EPA+DHA, og for voksne kvinder 1.1 g ALA og mindst 0.11 g EPA+DHA (17). Denne anbefaling kan normalt godt dækkes via indtag af fede fisk 2-3 gange i ugen (der er 1-2 g EPA og DHA ialt per 100 g i fede fisk som laks og sild).

Ofte stillede spørgsmål

🐟 Hvad er fiskeolie egentlig?

Der findes kun to fedtsyrer eller grupper af fedtsyrer, som er essentielle for mennesker. Det er omega-3 fedtsyren ALA og omega-6 fedtsyren LA. Dem skal vi have tilført fra kosten for at kunne vedligeholde almindelig funktion og sundhed. Fiskeolie indeholder EPA og DHA som kroppen normalt selv laver af ALA – så det er smart.

🔬 Hvad er fiskeolie godt for?

Har man enten et utilstrækkeligt indtag af omega-3 fedtsyrer, eller et for lavt indtag af omega-3 i forhold til omega-6, så kan supplering med omega-3 fedtsyrer have en række interessante biologiske effekter.

🐠 Hvor meget fiskeolie skal man spise?

I Europa anbefaler EFSA (European Food and Safety Authority) at den generelle voksne befolkninger indtager i alt 250 mg af både EPA og DHA, mens gravide anbefales at indtage 100-200 mg ekstra DHA (15).

🍣 Kan jeg spise fisk i stedet for?

Det vil være mindst lige så gavnligt at spise sin dosering af omega-3 (EPA og DHA) gennem rigtig føde i stedet for at supplere med et kosttilskud. Mange får dog ikke spist fisk nok hver uge – hvortil et omega kosttilskud som fiskeolie kan være en hjælp.

Kan man få for meget omega-3?

Det kan man sandsynligvis godt, eftersom mange af signalstofferne, som de essentielle fedtsyrer omdannes til, kan have biologisk relevante effekter. En af de største bekymringer er blødningsforstyrrelser samt forstyrrelser af evnen til regulere immunsystemet på passende vis.

EFSA’s sikkerhedspanel har undersøgt litteraturen, og siger at kombinerede mængder af EPA og DHA på op til 5 g/dag og op til 1.8 g EPA per dag for sig selv er generelt sikkert for voksne mennesker (18).

Kilder og referencer
 1. Arterburn LM, Hall EB, Oken H. Distribution, interconversion, and dose response of n−3 fatty acids in humans. Am. J. Clin. Nutr. 2006;83(6):S1467–1476S.
 2. Wall R, Ross RP, Fitzgerald GF, Stanton C. Fatty acids from fish: the anti‐inflammatory potential of long‐chain omega‐3 fatty acids [Internet]. Nutr. Rev. [published online ahead of print: 2010];http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1753-4887.2010.00287.x/full. cited
 3. Simopoulos AP. The importance of the ratio of omega-6/omega-3 essential fatty acids. Biomed. Pharmacother. 2002;56(8):365–379.
 4. Friedberg CE, Janssen MJ, Heine RJ, Grobbee DE. Fish oil and glycemic control in diabetes. A meta-analysis. Diabetes Care 1998;21(4):494–500.
 5. Colussi G, Catena C, Novello M, Bertin N, Sechi LA. Impact of omega-3 polyunsaturated fatty acids on vascular function and blood pressure: Relevance for cardiovascular outcomes. Nutr. Metab. Cardiovasc. Dis. 2017;27(3):191–200.
 6. Miller PE, Van Elswyk M, Alexander DD. Long-chain omega-3 fatty acids eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid and blood pressure: a meta-analysis of randomized controlled trials. Am. J. Hypertens. 2014;27(7):885–896.
 7. Senftleber NK et al. Marine Oil Supplements for Arthritis Pain: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Trials [Internet]. Nutrients 2017;9(1). doi:10.3390/nu9010042
 8. Lewis JS, Sandford FM. Rotator cuff tendinopathy: is there a role for polyunsaturated Fatty acids and antioxidants?. J. Hand Ther. 2009;22(1):49–55; quiz 56.
 9. Goldberg RJ, Katz J. A meta-analysis of the analgesic effects of omega-3 polyunsaturated fatty acid supplementation for inflammatory joint pain. Pain 2007;129(1-2):210–223.
 10. Lee Y-H, Bae S-C, Song G-G. Omega-3 polyunsaturated fatty acids and the treatment of rheumatoid arthritis: a meta-analysis. Arch. Med. Res. 2012;43(5):356–362.
 11. Bucher HC, Hengstler P, Schindler C, Meier G. N-3 polyunsaturated fatty acids in coronary heart disease: a meta-analysis of randomized controlled trials. Am. J. Med. 2002;112(4):298–304.
 12. Hooper L et al. Risks and benefits of omega 3 fats for mortality, cardiovascular disease, and cancer: systematic review. BMJ 2006;332(7544):752–760.
 13. Chen G-C, Yang J, Eggersdorfer M, Zhang W, Qin L-Q. N-3 long-chain polyunsaturated fatty acids and risk of all-cause mortality among general populations: a meta-analysis. Sci. Rep. 2016;6:28165.
 14. Wan Y, Zheng J, Wang F, Li D. Fish, long chain omega-3 polyunsaturated fatty acids consumption, and risk of all-cause mortality: a systematic review and dose-response meta-analysis from 23 independent prospective cohort studies. Asia Pac. J. Clin. Nutr. 2017;26(5):939–956.
 15. EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition, and Allergies (NDA). Scientific Opinion on Dietary Reference Values for fats, including saturated fatty acids, polyunsaturated fatty acids, monounsaturated fatty acids, trans fatty acids, and cholesterol. EFSA Journal 2010(8 (3)):1461–1568.
 16. Nordic Council of Ministers. Nordic Nutrition Recommendations 2012: Integrating nutrition and physical activity. Nordic Council of Ministers; 2014:
 17. Institute of Medicine et al. Dietary Reference Intakes for Energy, Carbohydrate, Fiber, Fat, Fatty Acids, Cholesterol, Protein, and Amino Acids. National Academies Press; 2005:
 18. EFSA Panel on Dietetic Products NAA (nda). Scientific Opinion on the Tolerable Upper Intake Level of eicosapentaenoic acid (EPA), docosahexaenoic acid (DHA) and docosapentaenoic acid (DPA) [Internet]. EFSA Journal 2012;10(7). doi:10.2903/j.efsa.2012.2815
 19. Cameron-Smith D, Albert BB, Cutfield WS. Fishing for answers: is oxidation of fish oil supplements a problem?. J. Nutr. Sci. 2015;4:e36.
 20. Collins JD et al. Scientific Opinion on Fish Oil for Human Consumption [Internet]. EFSA Journal 2010;8(10).http://www.efsa.europa.eu/sites/default/files/scientific_output/files/main_documents/1874.pdf. cited

[Total: 1   Gennemsnit: 5/5]