KREATIN

Det bedste kreatin tilskud på markedet i 2020

Vi har lavet adskillelige tests, analyser og anmeldelser af produkterne på markedet. Herunder kan du finde det bedste kreatin tilskud samlet set eller springe direkte til det kreatin med den højeste kvalitet eller den billigste pris.

Det samlet set bedste kreatin i test

Herunder finder du de 3 bedste kreatin tilskud på markedet, samlet set. Disse kreatin produkter har både fået en god score på tværs af kvalitet og pris per gram kreatin.

1

Myprotein Kreatin Monohydrate

Myprotein Kreatin Monohydrate

Myprotein har her lavet et godt og simpelt kreatin monohydrat tilskud. Grunden til, at det er markedets bedste kreatin produkt, er til dels, at det indeholder den bedste slags kreatin, og dertil fordi det er det billigste på markedet.

 • Kreatinscore: 8,0
 • Produktets pris: 9,6
 • Samlet score: 8,8

2

Svenskkostilskud Core Creatin

Svenskkostilskud Core Creatin

Svenskkosttilskud har faktisk produceret mange godt tilskud til favorable priser de senere år, og dette produkt er et af dem. Dette monohydrat produkt er som det skal være og tilmed til en konkurrencedygtig pris.

 • Kreatinscore: 8,0
 • Produktets pris: 9,5
 • Samlet score: 8,8

3

Star Nutrition Creatine Monohydrate

Star Nutrition Creatine Monohydrate

Dette kreatin produkt fra Star Nutrition er fint, og det koster ikke alverden. Der er dog billigere alternativer på markedet, og vi ser ingen grund til, ikke at vælge en af de ovenstående muligheder.

 • Kreatinscore: 8,0
 • Produktets pris: 9,3
 • Samlet score: 8,7

Pulveret med højeste kreatin kvalitet

Når vi har lavet en kreatin kvalitet score er det udfra en betragtning om hvor godt det enkelte produkt er til at øge kreatin niveauerne i musklerne og dermed virke præstationsfremmende og vævsopbyggende. Herunder ser du de produkter som klarede sig bedst:

1

Myprotein Kreatin Monohydrate

Myprotein Kreatin Monohydrate

Myprotein har her lavet et godt og simpelt kreatin monohydrat tilskud. Grunden til, at det er markedets bedste kreatin produkt, er til dels, at det indeholder den bedste slags kreatin, og dertil fordi det er det billigste på markedet.

 • Kreatinscore: 8,0
 • Produktets pris: 9,6
 • Samlet score: 8,8

Det billigste kreatin på markedet

Der er mange tilskud som er næsten ens på markedet, men hvilket giver mest værdi for pengene? Hvilket er det billigste? Hvis du vil har værdi for pengene, så scroll op og se vinderen af testen samlet set. Herunder kan du dog se det billigste kreatin tilskud på markedet ift. pris pr. gram "effektiv" kreatin.

1

Myprotein Kreatin Monohydrate

Myprotein Kreatin Monohydrate

Myprotein har her lavet et godt og simpelt kreatin monohydrat tilskud. Grunden til, at det er markedets bedste kreatin produkt, er til dels, at det indeholder den bedste slags kreatin, og dertil fordi det er det billigste på markedet.

 • Kreatinscore: 8,0
 • Produktets pris: 9,6
 • Samlet score: 8,8
De testede tilskud

Hos Candidlab har vi samlet set analyseret og anmeldt 25 forskellige kreatin tilskud på markedet. Ovenstående liste er ganske simpelt en sammenkogning med de vigtigste - dem du bør overveje i din købsproces.

Liste oversigt

Her kan du se listen af alle de kreatin kosttilskud vi har haft igennem maskinrummet;

1) Kreakrea doomblast 2) Svenskkosttilskud Core Monohydrate 3) Myprotein Creatine Monohydrate 4) Star Nutrition Creatine Monohydrate 5) Bodylab Kreatin 6) Optimum Nutrition Creatine Powder 7) Nutramino Pro Creatine 8) Myprotein Creatine Gluconate 9) Myprotein CEE - Creatine Ethyl Ester 10) Bodyman Kreatin Neutral 11) Chained Nutrition Kre-Alkalyn Hardcore Caps 12) 13) Myprotein Creastorm 14) Mutant Crekong 15) Olimp Kre-alkalyn 16) Reflex Creapure Creatine Capsules 17) Weider Krea-genic 18) Scitec Nutrition Mega Kre-Alkalyn 19) BSN Creatine DNA 20) Biotech USA 100% Creatine Monohydrate 21) Dymatize Micronized Creatine Powder 22) Grenade Creatine 23) Nutrend Creatine Monohydrate Creapure 24) SSN Creatine Refuel 25) Muscletech Platinum Creatine 26) Gaspari Qualitine Creatine Monohydrate 27) Scitec Nutrition 100% Creatine Monohydrate 28) The Protein Works Creatine Monohydrate

Sådan anmelder vi kreatin produkter

Vi anmelder kreatinprodukter udfra pris og kvalitetsscore. Man kan se principperne bag prisudregninger under “sådan anmelder vi”.

I udregningen af kreatin kvalitetscoren, er det ud fra en betragtning om hvor godt det enkelte produkt er til at øge kreatinniveauerne i musklerne og dermed virke præstationsfremmende og vævsopbyggende.

For god ordens skyld skal det siges at kreatin er uden sammenligning det kosttilskud, som har den bedst dokumenterede effekt på styrke og muskelmasse, det har den bedst dokumenterede sikkerhed og det er billigt. Derfor har vi tænkt at det gav mening at lave en separat score for kreatin produkter.

Der findes nemlig rigtigt mange kreatin produkter, med mange forskellige former for kreatin og mange af dem med diverse andre indholdsstoffer, som måske/måske ikke kan bidrage til man optager eller lagrer mere kreatin. I vores scoring af kreatin har vi vurderet at 80% af scoren kan afledes af kreatinen og de sidste 20% af andre indholdsstoffer, der har en synergistisk effekt med kreatin.

Bedste kreatin
Scoringssystem

I vores scoring af kreatintyper har hvert produkt fået en vægtning, der modsvarer dokumentationsniveauet eller det biologisk rationale bag indholdsstoffet. Dermed er almindelig kreatin monohydrat referencen og en serving size på 3 g kreatin monohydrat giver den maksimale score for kreatin-delen af kvalitetsscoren (dermed giver et produkt med 3 g kreatin monohydrat per serving size minimum en score på 80% af den maksimale, da de sidste 20 procent dikteres af andre indholdsstoffer der kan forstærke effekten eller optage af kreatinen.

Kreatin typer

Hvad angår kreatinen selv så findes der mange former for kreatin. Det meste almindelige form og den med den bedst dokumenterede effekt er helt almindelig kreatin monohydrat. Af de mange andre former for kreatin, der er blevet undersøgt har ingen vist systematisk bedre effekt og de fleste væsentligt dårligere effekt end helt almindelig kreatin monohydrat (3–5). Derfor bruger vi kreatin monohydrat som reference og tilskriver det 100% vægtning.

Kreatin salte

Grundlæggende kan man dele de forskellige typer kreatin op i to typer, nemlig kreatin salte og kreatin estere. Kreatin salte er kreatin svagt bundet til organiske eller uorganiske forbindelser som saltsyre, pyruvate eller citrate. De spaltes (dissocieres) generelt i vandig opløsning og derfor er der god grund til at tro at kreatinen i et kreatin salt skulle virke ligesom almindelig, fri kreatin. Dog er det ikke for alle typer kreatin for hvilke, der er dokumentation for effekt (i form af mindst et træningsstudie med påviselig effekt) endnu. Derfor giver vi kreatinsalte, for hvilke der endnu ikke er dokumentation for en præstationsfremmende effekt endnu, vægtningen 60% og kreatinsalte, for hvilke der er dokumentation for præstationsfremmende effekter, vægtningen 80%. Såfremt der for et af disse salte på et tidspunkt i mindst tre uafhængige studier findes en effekt svarende til almindelig kreatin monohydrat eller bedre, vil vi revidere denne vægtning og øge vægtningen til den samme som for kreatin monohydrat, altså 100%. Vægtningen for kreatin salte er således:

 1. Kreatin citrate (80%) (6)
 2. Kreatin nitrate (60%) (7)
 3. Kreatin hydrochloride (60%)
 4. Kreatin malate (80%) (8)
 5. Kreatin pyruvate (80%) (6)
 6. Kre-alkalyn (80%) (9)
 7. Kreatin Magnesium Chelate (80%) (10)
 8. Kreatin Gluconate (60%)

 
Derudover er alle typer af kreatin indholdsstofferne skaleret for hvor meget af indholdsstoffet, der er kreatin og hvor meget der er citrat, nitrat eller hvad det nu er det er bundet til. 3 g kreatin nitrat svarer altså ikke til 3 g kreatin monohydrat, da nitraten udgør noget af den samlede vægt.

Kreatin estere

Kreatin estere er kreatin, som er bundet stærkt (kovalent) til et andet molekyle, så det i praksis er et nyt stof. De spaltes ikke nødvendigvis Derfor kan man ikke i udgangspunktet regne med at en kreatin ester har samme funktion. Derfor skal der være evidens for at stoffet har en effekt i muskler, før det kan gives en score. De eneste kreatin estere, der er er undersøgt videnskabeligt er kreatin ethyl ester og Poly-Ethylen Glycol (PEG) Kreatin.

Kreatin Ethyl ester (40%)
Kreatin ethyl ester er generelt dårligt undersøgt, men har i et kontrolleret studie vist sig at være væsentligt dårligere end almindelig kreatin til både at øge musklernes kreatin niveauer og til at fremme muskelmasse og styrke. Derfor er vægtningen af kreatin ethyl ester sat til 40% (11–13)

Kreatin Polyethylenglycol (PEG) (100%)
PEG kreatin har i mindst 3 uafhængige studier vist sig at have effekter, der er sammenlignelige med almindelig kreatin. På grund af mængden af studier og de enslydende resultater giver det samme score som kreatin monohydrat altså en vægtning på 100% (14–16).

Synergistiske indholdsstoffer

De sidste 20% af kreatin scoren udgøres af indholdsstoffer der er forstærker kreatinens optag eller virkning. Man kunne diskutere om dette også skulle rumme kulhdyrat, da der er god evidens for at at indtage af kulhydrat sammen med kreatin forstærker optaget deraf, da kreatin optages i musklerne af en insulinfølsom kanal og kulhydraterne øger produktionen af insulin. Men da de mængder at kulhydrat, der skal bruges er upraktiske i forbindelse med kosttilskud (30-50 gram per serving) og at man kan argumentere for at indtage af denne størrelsesorden hører til i maden og ikke i kosttilskud, har vi valgt ikke at give point for kulhydrat.

De indholdsstoffer der har vist sig at styrke effekten af kreatin, er R-Alpha Lipoic Acid (R-ALA), 4-hydroxyisoleucine (fra bukkehorn, fenugreek på engelsk) og Conjugated Linoleic Acid (CLA) (17–19). De udøver deres effekter ved enten at øge produktionen af insulin eller ved at øge insulinens effekt og derigennem optaget af kreatin i musklerne. disse effekter er påvist ved doser på hhv. 1000, 600 og 6000 mg per serving.

Kreatin effekt og test

Hvordan virker kreatin?

Vi laver i forvejen selv kreatin og opnår væsentlige mængder fra kosten (man kan se at kødspisere har højere kreatinniveauer i musklerne end vegetarer). Når man tilfører kreatin tilskud til kosten vil det over en periode på 2-3 uger øge kreatinniveauerne i musklerne. Kreatinen gemmes i musklerne som kreatinfosfat, der virker som et meget hurtigt energilager til intenst muskelarbejde. Det betyder, at kreatin øger muskeludholdenheden markant og styrken en lille smule. Det betyder at den mængde muskelarbejde man kan lave over 10-20 sekunder øges. Som noget helt specielt øger kreatin faktisk også effekten af styrketræning, så man får hurtigere fremgang i styrke og muskelvækst, ligesom det mindsker graden af muskelskade og -ømhed efter træning (1, 2).

Effekten af kreatin

Ved kreatin supplering øges kreatin mængderne i musklerne gradvist. Der er altså ikke tale om nogen akut effekt, kun en akkumuleret. Når niveauerne af kreatin i musklerne stiger, får man væskeretention, men det øger også muskeludholdenheden og -styrken hhv. 4-8% og 1-2%. Endnu vigtigere så forstærker kreatin muskelopbygningen i forbindelse med styrketræning, så selve træningen simpelthen virker bedre. I praksis øger det muskeltilvæksten i forbindelse med styrketræning med op til 25% så hvor man normalt havde taget 4 kg på, kan det blive til 5 kg med kreatin.

Når man stopper med kreatin vil væsken falde af, ligesom muskeludholdenheden og -styrken vil falde lidt, men den ekstra muskelmasse man har fået og dén styrke der er fulgt med på dén konto bliver siddende.

Doseringsanbefalinger

Kreatin et et meget sikkert kosttilskud og der er som sådan ikke etableret et toksisk niveau. Kreatin er virksom i mennesker i doser fra 2-5 g/dag. Der findes studier med såkaldte “loading protokoller” hvor man starter med 10-20 g/dag i 3-7 dage og derefter går over på en vedligeholdsdosis. Der findes dog ikke studier, der har sammenlignet denne tilgang med en mere konservativ, hvor man kun doserer 2-5 g/dag fra starten af og i fravær af evidens giver heller ikke empirien ikke et klart svar, så vi kan ikke sige om det virker bedre eller dårligere at “loade” med kreatin.

Ofte stillede spørgsmål

🧂 Hvad er kreatin?

Vi laver i forvejen selv kreatin og opnår væsentlige mængder fra kosten (man kan se at kødspisere har højere kreatinniveauer i musklerne end vegetarer). Når man tilfører kreatin tilskud til kosten vil det over en periode på 2-3 uger øge kreatinniveauerne i musklerne.

💪 Hvad gør kreatin? Virker det?

Ved kreatin supplering øges kreatin mængderne i musklerne gradvist. Der er altså ikke tale om nogen akut effekt, kun en akkumuleret. Når niveauerne af kreatin i musklerne stiger, får man væskeretention, men det øger også muskeludholdenheden og -styrken hhv. 4-8% og 1-2%.

🔬 Hvilket kreatin er det bedst?

Der findes et utal af forskellige typer af kreatin og det er vigtigt du ikke vælger den forkerte. Derudover kan prisen variere meget – selv for nærmest ens produkter. Hop ind på vores hjemmeside og find det bedste produkt for dig.

🥄 Hvornår og hvor meget kreatin skal man tage?

Kreatin et et meget sikkert kosttilskud og der er som sådan ikke etableret et giftigt niveau. Kreatin er virksom i mennesker i doser fra 2 til 5 gram om dagen. Der er en lille fordel i at indtage det umiddelbart efter træning, men man kan også fordele sit indtag lidt så det ikke skaber ubehag i maven.

Kilder og referencer
 1. Dietary Protein Quality Evaluation in Human Nutrition: Report of an FAO Expert Consultation, 31 March-2 April, 2011, Auckland, New Zealand. Food and Agriculture Organization of the United Nations; 2013:
 2. Leser S. The 2013 FAO report on dietary protein quality evaluation in human nutrition: Recommendations and implications. Nutr. Bull. 2013;38(4):421–428.
 3. Gilani S, Tomé D, Moughan P, Burlingame B. Report of a Sub-Committee of the 2011 FAO Consultation on “Protein Quality Evaluation in Human Nutrition” on [Internet]. Food and Agriculture Organization; 2011:
 4. Phillips SM. The impact of protein quality on the promotion of resistance exercise-induced changes in muscle mass. Nutr. Metab. 2016;13(1):1–9.
 5. Jäger R et al. International Society of Sports Nutrition Position Stand: protein and exercise. J. Int. Soc. Sports Nutr. 2017;14:20.
 6. Phillips SM. A brief review of higher dietary protein diets in weight loss: a focus on athletes. Sports Med. 2014;44 Suppl 2(S2):S149–53.

[Total: 1   Gennemsnit: 5/5]