Proteinpulver rapporten 2018: Foruroligende resultater fra 20 laboratorietest

En videnskabelig analyse af proteinpulver viser at 15 ud af 20 testede populære proteinpulverprodukter indeholder mindre protein end der står på deklarationen.

Et overraskende antal proteintilskud indeholder mindre protein end producenterne vil have os til at tro. Den videnskabelige analyse, som du finder nedenfor, viser at 20 af Europas og verdens største proteinbrands gennemsnitligt indeholder 3,5% mindre protein end der står på varedeklarationen. Et brand indeholdt 12,2 gram mindre protein pr. 100 gram end varedeklarationen på 62 g/100 g, hvilket svarer til 20% mindre end deklareret.

Læs og download rapporten her.

Visse produkter i analysen indeholdt store mængder billige aminosyrer, som gør produktet mindre effektivt, samtidig med at producenten kan angive en vis mængde protein. Dette er en velkendt metode til at vildlede forbrugere, der kaldes aminospiking.  

Analysen viser et generelt problem inden for kosttilskud. Fra Candidlabs perspektiv skyldes det et decentraliseret onlinemarked, som gør det svært for autoriteter at være de vagthunde, forbrugerne har brug for. Når der bliver produceret flere og flere kosttilskud i og uden for EU, kan dette udgøre en sundhedsrisiko for forbrugerne.

Salget af proteinpulver, i de 11 markeder Candidlab er etableret i, overstiger 1,2 milliarder euro om året og er estimeret til at stige til 1,7 milliarder euro i 2022. Her er det enorme amerikanske marked ikke regnet med. Væksten viser en fortsat øget interesse i at forbedre ens udseende, øge muskelmasse og generelt at have en sund og aktiv livsstil. Det understreger det enorme økonomiske motiv producenterne har for at kommunikere til fitness-segmentet og minimerer produktionsomkostninger.

Protein Powder Report

[Total: 0   Gennemsnit: 0/5]

This is a sidebar widget.

This is a sidebar widget.

Andre spændende artikler

Glutamin

Hvilken effekt har glutamin som kosttilskud?

Artiklen indeholder: Glutamin i mad, Glutamins funktion i kroppen, Betyder glutamin noget for musklerne?, Hvad betyder glutamin for tarmen?, glutamin og immunsystemet, hvad skal man…
Fiskeolie sundhed

Update: Måske kan fiskeolie redde liv alligevel

Artiklen indeholder: Det nye i fiskeoliesagen Hvad er Vascepa?, Hvad viser forskningen?, Betyder det at fiskeolie virker alligevel?, Referencer  Sagaen om fiskeolie fortsætter. Et nyt stort studie…
Koffein til træning

Hvor meget koffein er der i dit pre-workout?

Artiklen indeholder: Undersøgelsens resultater, Konklusion: Koffein i pre-workout, Referencer og kilder  Det er ubestrideligt at koffein har en præstationsfremmende effekt, men der er ikke nogen…

Har du et spørgsmål eller en kommentar?