PROTEINPULVER

Det bedste proteinpulver på markedet i 2020

Vi har lavet adskillelige tests, analyser og anmeldelser af produkterne på markedet. Herunder kan du finde det bedste proteinpulver samlet set eller springe direkte til det pulver med højest kvalitet, bedste smag eller billigste pris.

Det samlet set bedste proteinpulver i test

Herunder finder du de 3 bedste proteinpulvere på markedet, samlet set. Disse protein tilskud har både fået en god score på tværs af protein kvalitet, makronæringsindhold, smag, konsistens, opblandingsevne og pris per gram protein.

1

Bodylab Whey 100 Proteinpulver

Bodylab Whey 100

Bodylab Whey 100 er et fantastisk proteinpulver. Det er ret entydigt det bedst smagende pulver i hele testen. Derudover er Bodylabs whey samtidig af fin kvalitet og har en meget konkurrencedygtig pris. Du vil sandsynligvis ikke fortryde at købe dette tilskud.

 • Protein kvalitet: 6,5
 • Smag af tilskud: 8,5
 • Produktets pris: 9,2
 • Samlet score: 8,1

2

Star Nutrition New Whey 80

Star Nutrition Whey 80

Star Nutrition Whey 80 er det andet bedste proteinpulver på det danske marked. Prisen på dette proteinpulver er blandt de laveste overhovedet samtidig med at kvaliteten er utrolig høj. Så hvis pris og proteinkvalitet er noget som betyder meget for dig, så er dette produkt et oplagt valg for dig.

 • Protein kvalitet: 7,9
 • Smag af tilskud: 6,4
 • Produktets pris: 9,7
 • Samlet score: 8,0

3

Bulkpowders Whey Protein

Bulkpowders Pure Whey Protein

Bulkpowders Pure Whey Protein er det tredje bedste pulver på markedet. Bulkpowders proteinpulvers er det andet billigste på markedet, og er det billigste på det samlede podium. Dette har en fin kvalitet og smag, men den primære fordel ved dette produkt er prisen.

 • Protein kvalitet: 6,4
 • Smag af tilskud: 6,8
 • Produktets pris: 9,8
 • Samlet score: 7,7

Det bedst smagende pulver på markedet

Hvis du går meget op i smag, så vil de nedenstående produkter have din interesse. Hvis du vil have det, samlet set, bedste tilskud på markedet, så er ovenstående produkter de rigtige for dig. Nedenstående proteinpulvere er dog dem med bedst smag ifølge vores anmelderpanels mange blindsmagninger:

1

Bodylab Whey 100 Proteinpulver

Bodylab Whey 100

Bodylabs danske proteinpulver er ikke alene det bedste overall, det er også det pulver som vores smagspanel var klart mest vild med. Derudover var næsten alle i panelet enige om, at dette tilskud er det bedst smagende på markedet. Suverænt valg, hvis smagen er vigtigst for dig.

 • Protein kvalitet: 6,5
 • Smag af tilskud: 8,5
 • Produktets pris: 9,2
 • Samlet score: 8,1

2

Mutant Whey

Mutant Whey

Mutant Whey er et relativt gennemsnitligt proteinpulver, samlet set. Til gengæld har det fået utrolig god karakterer for sin smag og konsistens. Prisen er samtidig konkurrencedygtig, hvorfor dette pulver vil være et udmærket valg for dem som er excentriske omkring smag.

 • Protein kvalitet: 6,0
 • Smag af tilskud: 8,0
 • Produktets pris: 8,7
 • Samlet score: 7,6

Pulveret med højeste protein kvalitet

Det handler ikke kun om kvantiteten af protein, men også om kvaliteten. WHO (World Health Organisation) anbefaler DIAAS til måling af protein kvalitet. Vores kvalitetsscore for proteintilskud er baseret på denne avancerede analyse. Herunder ser du de produkter som klarede sig bedst:

1

Cyto Sport Muscle Milk

Cyto Sport Muscle Milk

Dette proteinpulver har nogle unikke fordele. For det første så er Muscle Milk fra Cyto Sport det pulver mest højest proteinkvalitet. Dertil er det laktosefrit. Det scorer hverken godt inden for pris eller smag, men er godt for dig som prioriterer protein kvalitet.

 • Protein kvalitet: 9,5
 • Smag af tilskud: 4,9
 • Produktets pris: 4,8
 • Samlet score: 6,4

2

LinusPro Whey 100

LinusPro Whey 100

Whey 100 fra LinusPro er et godt tilskud. Det har scoret en flot 8.3 for proteinkvalitet, 6.8 for smag og 7.9 for sin pris. Selvom de bedste produkter er en smule foran, så er dette proteinpulver fra LinusPro god på alle parametre. Den største svaghed, sammenlignet med markedet, er prisen.

 • Protein kvalitet: 8,3
 • Smag af tilskud: 6,8
 • Produktets pris: 7,9
 • Samlet score: 7,7

Det billigste proteinpulver på markedet

Der er mange gode tilskud på markedet, men hvilke giver mest værdi for pengene? Hvilke er de billigste? Hvis du vil har værdi for pengene, så scroll op og se vinderen af testen samlet set. Herunder kan du dog se de billigste produkter på markedet ift. pris pr. gram protein.

1

Myprotein Impact Whey Protein

Myprotein Impact Whey Protein

Impact Whey Protein fra Myprotein er utrolig billigt. Der er andre proteinpulvere med en god pris på markedet, men Myprotein løber med prisen som det billigste. Tilskuddet er dog relativt gennemsnitligt når det kommer til kvalitet og en smule under middel på smagen. 

 • Protein kvalitet: 6,3
 • Smag af tilskud: 5,3
 • Produktets pris: 10
 • Samlet score: 7,2

2

Bulkpowders Whey Protein

Bulkpowders Pure Whey Protein

Bulkpowders Pure Whey Protein er det tredje bedste pulver på markedet. Bulkpowders proteinpulvers er det andet billigste på markedet, og er det billigste på det samlede podium. Dette har en fin kvalitet og smag, men den primære fordel ved dette produkt er prisen.

 • Protein kvalitet: 6,4
 • Smag af tilskud: 6,8
 • Produktets pris: 9,8
 • Samlet score: 7,7
De testede tilskud/produkter

Hos Candidlab har vi samlet set analyseret, testet, blindsmagt og anmeldt over 20 forskellige tilskud på markedet. Ovenstående liste er ganske simpelt en sammenkogning med alle de vigtigste.

Her kan du se listen af proteinpulvere vi har haft igennem; 1) Myprotein Impact Whey Protein 2) Mutant Whey 3) Nutramino Protein 4) ON Gold Standard Whey 100 5) Dymatize Elite 100% Whey 6) Musclepharm Arnold Iron Whey 7) BSN Syntha-6 8) Self Omninutrition Micro Whey Active 9) Star Nutrition Whey 80 10) Cyto Sport Muscle Milk 11) Bodylab Whey 100 12) Protein works Whey 80 13) LinusPro Hydro Pro 14) LinusPro Whey 100 15) Bulkpowders Pure Whey Protein 16) Scitec 100% whey protein professional 17) Reflex Instant Whey Pro 18) Multipower 100% Pure Whey 19) BioTechUSA Iso Whey ZERO 20) BSN Syntha-6 Edge 21) Named Sport Whey 6.4

Sådan anmelder vi proteinpulvre

Proteinpulveret scores på 3 parametre: kvalitet, smag og pris. Under “Sådan anmelder vi” har vi beskrevet, hvordan vi laver smagsanmeldelser og udregner prisscorer, mens vi herunder har beskrevet, hvordan vores videnskabelige panel udregner kvalitetsscoren. I den samlede score for proteinpulver vægtes pris, kvalitet og smag ligeligt.

DIAAS

Når vi giver proteinprodukter deres kvalitetsscore, baserer vi scoren på deres DIAAS score. DIAAS står for Digestible Indispensable Amino Acid Score og det er den måde at angive proteinkilders ernæringsmæssige kvalitet som WHO’s (World Health Organizations) landbrugs- og ernæringsfaglige organ, FAO (Food and Agriculture Organization) anbefaler (1, 2). Det er de facto den nuværende “gold standard” til at angive proteinkvalitet, og har været det siden 2013, hvor det erstattede det forrige værktøj, PDCAAS (Protein digestibility-Corrected Amino Acid Score).

Anmeldelse og test af proteinpulver
Hvordan regner man DIAAS scoren ud?

Når man skal udregne DIAAS scoren skal man starte med at udregne hvor mange milligram, der er af hver enkelt aminosyre per gram protein i fødevaren (ikke per samlet mængde tørstof eller per samlet vægt i fødevaren)

Derefter skal man for hver aminosyre, gange mængden af den enkelte aminosyre med den pågældende aminosyres fordøjelighed (oftest udtrykt som et procenttal). Fordøjeligheden af de mest almindelige proteinkilder og deres enkelte aminosyrer er undersøgt, og en stor del af dem kan findes i en offentligt tilgængelig FAO rapport fra 2011 (side 26-58) (3).

Endelig dividerer man den fordøjelighedskorrigerede aminosyre-score for de essentielle aminosyrer med en fordelingsnøgle baseret på menneskers behov. Der findes i alt tre fordelingsnøgler baseret på alder. Én til småbørn op til 6 måneder, én for børn fra 6 måneder til 3 år og endelig en til alle over 3 år. Denne fordelingsnøgle kan findes i FAO’s standpunktsrapport fra 2011 (side 27) (1).

Det vil resultere i forskellige værdier for hver aminosyre. Den laveste aminosyreværdi definerer DIAAS scoren. Sammen med DIAAS scoren nævner man derfor også ofte, hvilken aminosyre, der har defineret DIAAS scoren.

Så hvis man har en proteinkilde, der mangler en bestemt essentiel aminosyre fuldstændig, vil den altid have en en DIAAS score på 0. Hvis man har en anden proteinkilde, der mangler en anden essentiel aminosyre, vil den også have en DIAAS på 0, men hvis man blander dem sammen ville de godt kunne have en høj score.

DIAAS scoren angives i indextal (eller procent), og indexet går fra 0-130 (eller 0-1.3 i decimaltal). Gode proteinkilder ligger generelt over 100, hvor mælkeproteiner har nogle af de højeste proteinkvaliteter og generelt set ligger omkring 115-130.

Når kvalitetsscoren for proteinprodukter skal regnes sammen med smags- og prisscorer regner vi den om til en lineær skala fra 0 til 10. Det er denne skala pris og smag scores på. Det er vi nødt til for at sikre, at de forskellige delscorer indgår i den samlede score med den samme vægt.

Hvad skal vi bruge DIAAS scoren til?

DIAAS scoren er et værktøj, der lavet til at dække menneskers basale ernæringsbehov. Rigtigt mange bruger proteintilskud til muskelopbygning, og man kan godt forestille sig at de individuelle aminosyrebehov i forbindelse med muskelopbygning er anderledes. Dette er dog desværre ikke (tilstrækkeligt?) undersøgt. Man regner med at særligt indholdet af aminosyren leucin er vigtigt i forbindelse med muskelopbygning (4). Leucin er også den aminosyre, som DIAAS scoren kræver det højeste indhold af.

Såfremt man konkluderer ny viden om betydningen af proteinkvalitet for muskelopbygning, vil vi naturligvis tilrette vores scoring derefter.

Bedste proteinpulver på markedet

Hvad dikterer en proteinkildes ernæringsmæssige kvalitet?

En proteinkildes ernæringsmæssige kvalitet afhænger af to ting. Den ene er indholdet af essentielle aminosyrer, og den anden er fordøjeligheden af de enkelte essentielle aminosyrer.

I vores kost findes 21 aminosyrer, som vi bruger til at brygge proteiner af. 9 af disse er essentielle, hvilket betyder at vi ikke kan danne dem selv, og derfor er vi afhængige af at få dem tilført udefra. Der findes også en række konditionelt essentielle aminosyrer, hvilket betyder at de under særlige omstændigheder kan blive essentielle. Det hensyn tages dog ikke i DIAAS scoren, da den er rettet mod raske mennesker. De ikke-essentielle aminosyrer kan vores krop selv omdanne fra andre aminosyrer.

Fordøjeligheden er, på den måde man bruger den i DIAAS scoren, specifik for den enkelte aminosyre, og siger helt grundlæggende noget om, hvor stor en del af den mængde af en aminosyre man indtager, som rent faktisk bliver optaget.

Hvor meget protein har man brug for?

Virker proteinpulver?

Det er selvfølgelig relevant at diskutere om proteinpulver overhovedet har en effekt. Det kommer først og fremmest an på hvordan din resterende kost ellers er struktureret, og hvad dit mål med træningen er. Et optimalt træningsrespons forudsætter generelt set et øget proteinbehov.

Langvarig udholdenhedstræning, holdsport, boldspil og ketchersport øger proteinbehovet til 1.2-1.5 g/kg/dag, mens styrketræning og bodybuilding øger det til 1.5-1.8 g/kg/dag i neutral energibalance (5). I energiunderskud kan disse proteinbehov måske være endnu højere (6).

For de fleste er disse størrelsesordener af proteinbehov ikke urealistiske at opnå med almindelig kost, men det kan det være for personer, der har svært ved at indtage kød, æg, mælk, osv. Plantebaserede proteiner har generelt set en dårligere proteinkvalitet end animalsk protein, men man kan godt nå et tilstrækkeligt proteinindtag med planteproteiner.

Dog vil den samlede dækning af essentielle aminosyrer typisk være dårligere, og særligt indholdet af leucin i kosten vil gennemsnitligt set være lavere end for en kost med animalske proteiner.

Proteintilskud kan derfor være en ide for folk, der har svært ved at indtage nok protein fra mad eller som har truffet nogle fødevarevalg, der kan påvirke den gennemsnitlige mængde og/eller kvalitet af protein i kosten.

Hvor meget protein

Doseringsanbefalinger

Man kan kun give doseringsanbefalinger af protein i lyset af den kost, som en person indtager. Hvis man generelt set indtager nok protein, og får et rigtigt måltid en time før og efter træning, gør proteintilskud enten en marginal forskel eller slet ingen. Får man ikke en tilstrækkelig mængde protein i kosten kan man passende supplere op med tilsvarende proteintilskud i portioner af op til 30 gram. Det skal fordeles så godt som muligt ud over dagen og gerne omkring træning på træningsdage.

Ofte stillede spørgsmål

🥛 Hvad er proteinpulver?

Proteinpulver er ofte lavet på både mælk, men der findes også en masse varianter lavet på bælgfrugter og grøntsager. Det mest almindelige proteinpulver er valleprotein, som er baseret på vallen fra mælk. Derudover tilføjet producenterne typisk en smule sukker og sødemiddel for at få pulveret til at smage godt.

🏋️ Hvad gør proteinpulver?

Dét proteindtag som “mætter” vores behov for protein i forhold til at få kroppen så fit så mulig er grundigt undersøgt, og fundet at være 1.5-1.8 g/kg/dag for personer der styrketræner eller folk der er i energiunderskud og vil have den bedste bevarelse af muskelmassen, selvom de er i energiunderskud.

⌚ Hvornår skal mange tage proteinpulver?

Hvis man generelt set indtager nok protein, og får et rigtigt måltid en time før og efter træning, gør proteintilskud enten en marginal forskel eller slet ingen. Får man ikke en tilstrækkelig mængde protein i kosten kan man passende supplere op med tilsvarende proteintilskud i portioner af op til 30 gram – gerne omkring træning på træningsdage.

🏆 Hvilket proteinpulver er bedst?

Vi har specialiseret os i at anmelde kosttilskud og inde på vores hjemmeside kan du finde det bedste proteinpulver på markedet baseret på blindsmagning, analyse af indholdet samt test af prisen mod resten af markedet.

Kilder og referencer
 1. Dietary Protein Quality Evaluation in Human Nutrition: Report of an FAO Expert Consultation, 31 March-2 April, 2011, Auckland, New Zealand. Food and Agriculture Organization of the United Nations; 2013:
 2. Leser S. The 2013 FAO report on dietary protein quality evaluation in human nutrition: Recommendations and implications. Nutr. Bull. 2013;38(4):421–428.
 3. Gilani S, Tomé D, Moughan P, Burlingame B. Report of a Sub-Committee of the 2011 FAO Consultation on “Protein Quality Evaluation in Human Nutrition” on [Internet]. Food and Agriculture Organization; 2011:
 4. Phillips SM. The impact of protein quality on the promotion of resistance exercise-induced changes in muscle mass. Nutr. Metab. 2016;13(1):1–9.
 5. Jäger R et al. International Society of Sports Nutrition Position Stand: protein and exercise. J. Int. Soc. Sports Nutr. 2017;14:20.
 6. Phillips SM. A brief review of higher dietary protein diets in weight loss: a focus on athletes. Sports Med. 2014;44 Suppl 2(S2):S149–53.

[Total: 3   Gennemsnit: 3.7/5]